Activități social-filantropice

29 Ianuarie 2024

Dragii noștri,

Aveți posibilitatea de a sprijini activitatea noastră redirecționând 3,5% din impozitul datorat către stat prin completarea formularului 230/2023 fie cu datele Parohiei "Sf. Gheorghe" Bacău (sprijinind astfel lucrările de restaurare a bisericii si alte activități administrative), fie cu datele Asociatiei noastre, "Casa binecuvântării" Bacău (pentru activitățile sociale, filantropice si cultural-misionare). De luni, la pangar veți găsi și formularele tipărite, completate cu datele de identificare fiscala ale celor doua instituții.

10 Decembrie 2023

Și anul acesta Biserica "Sfântul Gheorghe" a fost gazdă primitoare pentru organizatorii și beneficiarii proiectului eparhial "Un tătic în Cer, un Părinte pe pământ".

01 August 2023

În perioada 24-30 iulie 2023, la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău s-a desfășurat cea de a 6-a ediție a „Școlii din tinda Raiului”. Organizată sub directa coordonare a preoților slujitori – pr. paroh Gheorghe Chirica, pr. Ciprian-Ioan Ignat și a pr. Adrian-Viorel Popa – peste 130 de copii și voluntari au petrecut timp de calitate împreună, zilnic, între orele 8 și 16.30. 

23 August 2022

Și anul acesta copiii parohiei Sfântul Gheorghe din Bacău s-au întâlnit în tinda Raiului, în perioada 16-22 august, în cadrul celei de a V-a ediție a Școlii de vară.

01 Iulie 2022

Joi, 30 iunie, începând cu ora 16.00, la Așezământul "Samarineanul milostiv", din curtea bisericii "Sfântul Gheorghe", s-a organizat un punct de testare în vederea depistării precoce și direcționării către tratament a pacienților cu boli cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C.

Astfel, peste 70 de persoane au beneficiat de testare gratuită în vederea depistării infecțiilor cu virusuri hepatice. Parohia "Sfântul Gheorghe" a asigurat spațiul de desfășurare a unui proiect european care oferă programe de prevenire și testare gratuită, în special persoanelor vulnerabile, pentru reducerea inechităților în sănătate. Scopul desfășurării proiectului "Împreună oprim HEPATITA! Hai la doctor" este ca, asigurând accesul la testare a cât mai multor persoane, să contribuie la a reduce atât suferința, cât și costurile pe care le generează hepatita în Europa.

11 Aprilie 2022

Astăzi, 11 aprilie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oferit secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgențe Bacău un oximetru cerebral-somatic Masimo, cu 5 componente, achiziționat cu sprijinul donațiilor făcute de credincioșii din 34 de parohii din Protoieria Bacău, între care și Parohia "Sf. Gheorghe".

Mulțumim tuturor celor care au ales să răspundă chemării noastre și îndemnului Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim de a veni în sprijinul pruncilor care vin pe lume în această unitate medicală!

31 Martie 2022

Joi, 31 martie 2022, în ultima zi a „lunii pentru viață”, au fost oferite Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Bacău donațiile adunate în urma colectei organizate în parteneriat de trei parohii băcăuane: Parohia „Sf. Gheorghe”, Parohia „Sf. Ioan” și Parohia „Buna Vestire”.

03 Martie 2022

Astăzi, 3 martie 2022, Parohia "Sf. Gheorghe" din Bacău a încheiat un protocol de colaborare cu Maternitatea din cadrul Spitalului Județean Bacău, care are drept scop colaborarea pentru derularea proiectului „Pentru mămici și pentru cei mici”. 

02 Martie 2022

În "luna pentru viață", luna martie a anului 2022, în Parohia "Sf. Gheorghe" din Bacău, sub egida Asociației social-filantropice "Casa biencuvântării", aflată în proces de acreditare, se deschide Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți „Sf. Filofteia”. Activitatea Centrului "Sf. Filofteia" vine să dea o formă instituționalizată și conform standardelor de calitate actuale unor servicii oferite de ani buni de către Parohia "Sf. Gheorghe" Bacău, cu scopul de a veni în sprijinul familiilor aflate în dificultate, în vederea prevenirii abandonului şi instituţionalizării copiilor, care se află în situaţie de risc de separare de familia lor, urmărind menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi pentru depăşirea situaţiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa. În consecință, beneficiarii Centrului sunt mamele aflate în criză de sarcină, precum și copiii minori și familiile defavorizate care au în grijă copii până în 18 ani, din Bacău și comunele limitrofe.

Programul, colaboratorii și acțiunile desfășurate prin intermediul Centrului "Sf. Filofteia" vor fi mediatizate prin intermediul site-ului parohiei: parohiasfgheorghe.ro și al paginii de facebook https://www.facebook.com/Parohia.Sf.Gheorghe.Bacau.

01 Martie 2022

Sâmbătă, 19 februarie, la Biserica "Sfântul Gheorghe" din Bacău, ne-am adunat împreună, preoți și credincioși, pentru a pomeni în Sfânta Liturghie pe părinții care au slujit la altarul acestui sfânt lăcaș.