Evenimente

24 Martie 2023

Joi, 23 martie, în Parohia „Sfântul Gheorghe” a avut loc conferința pe tema „De ce ne este teamă să îmbătrânim? Axiologia senectuții”, susținută de pr. profesor Ilarion Mâță, consilier eparhial al Sectorului Misiune și Filantropie al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Seara duhovnicească propusă de preoții parohiei a debutat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din Cercul pastoral "Pr. prof. Constantin Leonte" și s-a încheiat cu un scurt florilegiu de cântări specifice Postului Mare în interpretarea corului format din cântăreți bisericești ai parohiilor din Protoieria Bacău.

20 Februarie 2023

Anul acesta s-au împlinit 7 ani de când Părintele Constantin Leonte a plecat din mijlocul enoriașilor Parohiei "Sfântul Gheorghe", Bacău, pentru a se așeza în rândul vrednicilor slujitori ai Liturghiei cerești, alături de Hristos, Arhiereul Cel veșnic.

27 August 2022

Sâmbătă, 27 august, la Biserica "Sfântul Gheorghe" din Bacău s-a desfășurat cea de-a doua Ediție a Concursului de șah rapid Cupa "Sfânta Maria", organizat de Parohia “Sfantul Gheorghe” Bacău în colaborare cu ACS Regional de Sah Nord–Est Bacău, adresat tuturor categoriilor de vârstă.

28 Martie 2022

În Duminica Sfintei Cruci, 27 martie, de la ora 17.00, preoți din zona de Sud a Bacăului s-au rugat împreună, sub protia pr. protopop Eugen Ciuche, pentru cei bolnavi și în suferință. La comuniunea de rugăciune a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, care i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

23 August 2021

Înscriindu-se în seria activităților de tip școală de vară organizate pe tot cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în perioada 16-22 august, la Biserica „Sf. Gheorghe” din Bacău s-a organizat a IV-a ediție a „Școlii din tinda Raiului”.

21 Iunie 2021

La marea sărbătoare a Pogorârii Sfântului Duh 2021, cu binecuvântarea IPS Ioachim, la sfârșitul Sfintei Liturghii, am avut deosebita bucurie să premiem elevii de la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, care au participat la Concursul Internațional „Împreună cu Hristos prin lume, la început de mileniu III”, desfășurat în cadrul Proiectului E-twinning „Limbă, Cultură și Spiritualitate românească”, ediția a V-a.

24 Mai 2021

Duminică, 23 mai 2021, după Sfânta Liturghie, în Biserica „Sfântul Gheorghe”, Bacău, a fost oficiată slujba de prohodire a Părintelui Vasile Radu fost paroh al acestei biserici.

14 Mai 2021

În Duminica Tomii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepioscop Ioachim a sfințit Așezământul social-filantropic Samarineanul milostiv de la Parohia Sfântul Gheorghe, Bacău.

14 Mai 2021

30 de familii de bătrâni primesc alimente pentru masa pascală.

14 Mai 2021

Sâmbătă, 24 aprilie, dupa procesiunea cu icoane, am avut alaturi de noi, la slujba Vecerniei de Florii, preoți din Bacău şi din împrejurimi.