„Împreună cu Hristos prin lume, la început de mileniu III”

21 Iunie 2021
Image

La marea sărbătoare a Pogorârii Sfântului Duh 2021, cu binecuvântarea IPS Ioachim, la sfârșitul Sfintei Liturghii, am avut deosebita bucurie să premiem elevii de la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, care au participat la Concursul Internațional „Împreună cu Hristos prin lume, la început de mileniu III”, desfășurat în cadrul Proiectului E-twinning „Limbă, Cultură și Spiritualitate românească”, ediția a V-a.

"La acest concurs online, bilingv englez-român, s-au înscris peste 5.600 de copii români de pe toate continentele. Este impresionantă dorința copiilor de a participa la un astfel de Concurs, prin care simt nevoia să mărturisească lumii credința în Învierea Mântuitorului. Când vedem bucuria și motivarea acestor copii, înțelegem că Dumnezeu mai ține lumea pentru aceste suflete inocente...
Gazde generoase ne-au fost preoții slujitori de la parohia ”Sfântul M. Mc. Gheorghe” Bacău, împreună cu PC pr paroh Gheorghe Chirica, care au oferit elevilor daruri de suflet. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la derularea acestui concurs! 
Duhul Sfânt să coboare în sufletele noastre, să le curețe, ca să își facă sălaș în ele Sfânta Treime!" (profesor Irina Leonte)