Copiii s-au reunit pentru a 4-a oară la „Școala din tinda Raiului”

Înscriindu-se în seria activităților de tip școală de vară organizate pe tot cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în perioada 16-22 august, la Biserica „Sf. Gheorghe” din Bacău s-a organizat a IV-a ediție a „Școlii din tinda Raiului”.

Vreme de o săptămână, 53 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, și 13 voluntari au petrecut timp împreună, sub oblăduirea sfinților și atenta îndrumare a preoților Gheorghe Chirica și Ciprian-Ioan Ignat. Doamna prof. Mihaela Chirica a contactat profesori și îndrumători voluntari pentru organizarea atelierelor din cele mai diverse: Matematică distractivă (prof. Ancuța Heisu), Micul artist (prof. Maria Vasilescu), Jocuri de cuvinte (prof. Adriana Chioaru), Ora de lectură (voluntarii parohiei – 13 tineri cu vârste între 14 și 18 ani), Să ne cunoaștem biserica (Pr. Gheorghe Chirica), Ce pot face două mâini dibace (prof. Zamfirica Boiciuc), dezvoltare personală (voluntar Anca Dediu), istoria șahului (instructor Jan Negruț), origami (voluntar Daria Ignat).

Ziua de miercuri, 18 august, a fost dedicată în întregime ocrotitorului parohiei, Sfântul Gheorghe. În această zi, copiii au avut ocazia să afle despre viața Sfântului de la dl prof. Constantin Putina, dar și despre despre rolul sfinților în viața creștinilor, de la dna prof. Mihaela Chirica. De asemenea, cu ajutorul tinerilor voluntari Laurențiu Chirica și Ștefan Plantos, cei mici au învățat să cânte troparul Sfântului Gheorghe, iar dna prof. Anca Altiparmac i-a indrumat în realizarea de icoane pe sticlă în care este reprezentat Sf. Gheorghe. Acestea au fost binecuvântate și luate acasă cu bucurie, duminica, 22 august, la finalul Școlii de vară.

Joi a fost zi de excursie. Beneficiarii școlii de vară, participanți și voluntari, au vizitat Mănăstirea Bogdana, biserica voievodală și muzeul de la Borzești, Protoieria Onești și  Salina Târgu Ocna.

Vineri și sâmbătă au fost alături de copii prof. Nechita Adrian Viorel („Sfinţii Voievozi, creatori de cultură naţională”), dr. Nedelcu Mihaela de la DSP Bacău (igienă orală), pictorul Florian Lipan (elemente de erminia icoanei tradiționale românești), dr. Ioana Gunea, medic de familie (Ce este COVID-ul și cum ne protejăm) și câteva doamne din comitetul de femei al parohiei, care i-au învățat să coase nasturi.

Duminică, după Sfânta Liturghie, copiii, voluntarii și părinții acestora au primit pizza, prăjituri și cafea. Voluntarilor și profesorilor care au susținut ateliere le-au fost înmânate diplome care atestă importanța activității de voluntariat și prin care se mulțumește acestora pentru clipele frumoase, zâmbetele și sprijinul oferite în cadrul celei de-a IV-a ediții a Școlii de vară din tinda Raiului organizată la Biserica „Sf. Gheorghe” din Bacău. (Mioara Ignat)