Școala din tinda Raiului la a VI-a ediție sub ocrotirea Sfântului Gheorghe

În perioada 24-30 iulie 2023, la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău s-a desfășurat cea de a 6-a ediție a „Școlii din tinda Raiului”. Organizată sub directa coordonare a preoților slujitori – pr. paroh Gheorghe Chirica, pr. Ciprian-Ioan Ignat și a pr. Adrian-Viorel Popa – peste 130 de copii și voluntari au petrecut timp de calitate împreună, zilnic, între orele 8 și 16.30. 

Anul acesta s-au alăturat profesorilor și voluntarilor din parohie, 10 membri ai ASCOR Bacău, cu ajutorul cărora cei 100 de copii au desfășurat activități din cele mai diverse: cateheze, ore de teatru sau muzică, dezvoltare personală sau educație fizică.

Fiecare zi a taberei a debutat cu o rugăciune, a continuat cu înviorarea, după care au urmat atelierele, în cadrul cărora participanții au descoperit câte ceva din tainele artei teatrale, alături de actorul băcăuan Valentin Braniște (luni, 24 iulie), marți s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a unor tineri artiști, care le-au prezentat unele dintre instrumentele muzicale care fac parte dintr-o orchestră; miercuri, alături de prof. Botezatu Iuliana de la C.N. Pedagogic ,,Ştefan cel Mare” Bacău au făcut pași importanți spre cunoașterea de sine; joi participanți, voluntari și organizatori au putut participa la excursia oferită de parohia „Sfântul Gheorghe”, cu sprijinul familiei Liana și Ovidiu Lupu. Itinerarul a cuprins obisective turistice și religioase de interes local, între care amintim Conacul Cantacuzino-Pătrășcanu, cu Parcul cu Lacuri, unde copiii s-au plimbat și s-au jucat în voie; Mănăstirile Ciolpani și Runc, unde cei mici s-au bucurat de învățămintele transmise de maicile și călugării de aici, dar și de bunătățile oferite, dăruind la rându-le cântări de slavă închinate lui Dumnezeu și Maicii Domnului; la muzeul satului de la Buda-Blăgești, cei mici au descoperit cu surprindere lumea satului secolului trecut.

Vineri la Biserica „Sfântul Gheorghe” a poposit Caravana ISU a Centrului mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție, care apartine Departamentului pentru Situații de Urgență. Cu mic cu mare, cei prezenți au putut afla informații utile în situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, condițiile meteo extreme, care, din nefericire, sunt din ce în ce mai prezente, sau în cazul unui cutremur.
Sâmbătă, ca de altfel în toate celelalte zile voluntarii ASCOR au derulat activități în care participanții au aflat tehnici de gestionare a timpului, informații noi despre realizarea și importanța icoanelor, dar și despre sfințenie și sfinți.

Ultima zi a celei de a 6-a ediții a Școlii din Tinda Raiului s-a încheiat cu Sfânta Liturghie ți împărtășirea copiilor, iar la final cu o agapă frățească pe placul celor mici, cu pizza di partea parohiei și prăjituri oferite de Cofetăria Corso.

Pe întreg parcursul școlii de vară, sub îndrumarea doamnelor preotese Mihaela Chirica, Mioara Ignat și Anuța Popa, copiii au primit 2 gustări și o masă caldă. La buna desfășurare a acestora, alături de organizatori au participat ca voluntari părinți ai copiilor din parohie, iar desertul a fost oferit cu sprijinul Patiseriei Inan și Dessert Shop Star Delice. (M.I.)