Donații „pentru mămici și pentru cei mici”

Joi, 31 martie 2022, în ultima zi a „lunii pentru viață”, au fost oferite Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Bacău donațiile adunate în urma colectei organizate în parteneriat de trei parohii băcăuane: Parohia „Sf. Gheorghe”, Parohia „Sf. Ioan” și Parohia „Buna Vestire”.

Desfășurată pe întreg parcursul lunii martie, campania derulată în cadrul programului eparhial „Pentru mămici și pentru cei mici” a avut drept scop donarea de articole și echipamente necesare atât nou-născuților, mamelor lehuze (în special celor aflate în situații dificile), cât și secției de Neonatologie a SJU Bacău.

În acest context, preoții au oferit din partea parohiei noastre 40 de kituri, cuprinzând scutece de unică folosință, aleze și produse igienice pentru mămici, celor care se aflau internate în acest moment. Iar în vederea sprijinirii mămicilor care provin din medii defavorizate sau cu familii numeroase care vor beneficia de serviciile medicale oferite de Secția de Neonatologie, au fost donate maternității băcăuane: scutece de unică folosință pentru nou-născuți, cearșafuri mari de 200x120 cm, cearșafuri pentru mici de120x80 cm, șervețele umede bebeluși, absorbante igienice pentru mămici, hăinuțe bebeluși, haine pentru mămici (halate, pijama, lenjerie intimă, șlapi), materiale igienico-sanitare (săpun, șampon, gel de duș etc.). Acestea au fost grupate pe categorii și ambalate, cu ajutorul voluntarilor noștri, doamna Ana Negruț și doamna Tincuța Trișcă (cea care a și croit cearșafurile donate către spital).

Donațiile au fost preluate de dna dr. Camelia Husac, medic șef de secție, care a mulțumit IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântarea acordată celor trei parohii pentru a desfășura al doilea an consecutiv colecta în beneficiul mămicilor și nou-născuților băcăuani, dar și preoților pentru inițiativă și, nu în ultimul rând, credincioșilor care au răspuns și de această dată cu promptitudine îndemnului la solidaritate, venind în sprijinul celor care, cu nădejde în Dumnezeu, aleg viața, în aceste vremuri tulburi și imprevizibile.

Mulțumim și noi, preoții acestei parohii, tuturor celor care răspund mereu cu bunăvoință îndemnului de a ajuta pe cei aflați în nevoie și rugăm pe bunul Dumnezeu să se recunoască în toate faptele noastre bune, ca acestea să fie spre mântuirea sufletelor fiecăruia!