Rugăciune pentru slujitorii Bisericii Sfântul Gheorghe, Bacău, plecați la Domnul

22 Februarie 2021

S-au împlinit, luna aceasta, 5 ani de la plecarea din mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântului Gheorghe” și așezarea în veșnicia lui Dumnezeu a Părintelui Constantin Leonte.

Astăzi, alături de credincioși, Părintele Adrian Alexandrescu, inspector al Disciplinei Religie la Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Părintele Justinian Cimpoeru, profesor de religie la Colegiul „Mihai Eminescu”, Bacău ne-au însoțit în Sfânta Liturghie, în cadrul căreia i-am pomenit pe toți slujitorii Sfântului Altar al Bisericii „Sfântul Gheorghe”, de când s-a ridicat acest sfânt lăcaș (1937-1939) și până la îndrăgitul duhovnic, teolog, publicist și profesor- pr. Constantin Leonte.

Cuvinte ce au amintit de erudiția, de frumoasa slujire, de pasiunea și dăruirea pe care Părintele Constantin L. le-a manifestat cu deplină vocație de-a lungul misiunii sale preoțești au fost rostite de către Pr. Prof. Adrian Alexandrescu.

La final, preoții și credincioșii s-au deplasat la mormântul familiei părintelui Leonte, unde s-au citit rugăciunile de dezlegare și s-au pomenit cei plecați la Domnul.

Dumnezeu să-i odihnească și să-i țină în iubirea Sa veșnică!