Procesiune cu sfinte moaște și icoana Sfântului Gheorghe, la Bacău

În după-amiaza zilei de miercuri 22 aprilie 2020, băcăuanii s-au bucurat de binecuvântarea sfinților porniți în procesiune ca preambul al sărbătorii Sfântului Gheorghe.

În ziua de 23 aprilie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, ocrotitorul Forțelor Militare Terestre Române, dar și al parohiei "Sf. Gheorghe" din zona de Sud a orașului Bacău.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, spre mângâierea creștinilor care au înțeles zilele acestea necesitatea de a se supune regulilor care le interzic prezența în biserică, preoții parohiei Sfântul Gheorghe din Bacău au organizat o procesiune cu icoana Sfântului Purtător de biruință și racla în care se află fragmente din moaștele mai multor sfinți, adusă de la Catedrala arhiepiscopală din Roman, între care se regăsește și o părticică din moaștele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei.

Fiindcă anul acesta prăznuirea hramului, alături de credincioși nu a fost posibilă, sfinții, însoțiți de preoții parohiei, alături de care s-a aflat părintele protoiereu Costică Busuioc, au pornit către casele credincioșilor pe traseul: Str. Mărășești, Str. Garofiței, Str. Castanilor, Str. Carpați, str. Panselelor, Cartierul Cornișa.

Spre binecuvântarea și încurajarea cadrelor medicale și bolnavilor, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Județean Bacău, părintele protopop C. Busuioc a rostit rugăciunea la vreme de pandemie alcătuită de părintele patriarh Daniel.