Ajutăm împreună

02 Mai 2020

Cei interesați să se implice în acțiuni de asistență socială și socio-medicale venind în sprijinul persoanelor vulnerabile au acum la dispoziție platforma umanitară ajutamimpreuna.ro unde se găsesc toate informațiile necesare atât beneficiarilor, cât și potențialilor voluntari sau donatori.

Eparhia Romanului și Bacău a lansat platforma ajutamimpreuna.ro, care strânge fonduri pentru spitale și persoanele afectate de criza de sănătate Covid-19.

Obiectivele platformei

  1. Colectarea de sume provenind din donații de la persoanele fizice sau juridice pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară unităților sanitare din eparhie și cu echipamenete sau obiecte igienico-sanitare utile personalului medical sau de îngrijire;
  2. Colectarea de alimente sau alte bunuri necesare persoanelor vulnerabile (în special vârstnicii izolați), dar și altor categorii aflate în situații de risc (familii numeroase, persoane cu boli cronice sau cu venituri foarte mici);
  3. Implicarea voluntarilor în cele trei proiecte eparhiale derulate de Sectorul de asistență socială și medicală, în colaborare cu protopopiatele, parohiile, ONG-urile eparhiale și alte instituții publice sau private din eparhie cu care s-au semnat mai multe parteneriate cu scopul limitării răspândirii pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19), prin completarea formularului disponibil pe site sau la adresa de mail voluntariarb@gmail.com.
  4. Oferirea de sprijin persoanelor care au nevoie. Prin intermediul acestei platforme, persoanele care se află într-o situație de vulnerabilitate, datorată vârstei, bolilor cronice sau veniturilor foarte mici, pot apela la numărul de telefon 0749.66.65.81, call center-ul Sectorului de asistență socială și medicală al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Site-ul ajutamimpreuna.ro a fost realizat cu sprijinul părintelui Cristian Lungu de la Parohia Căiuți, Protopopiatul Onești, și va sta la dispozitia tuturor celor care doresc să sprijine sau să beneficieze de acțiunile sociale și medicale ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Etichete